Sevärdheter och turistattraktioner

London är en stad med massor av sevärdheter med allt ifrån intressanta parker och historiska platser till museum, byggnader, shoppingcenter och så mycket mer. Det är svårt att hinna beta av London på ett bra sätt om man bara är där några dagar men man kan välja ut guldkornen och exakt vilka detta är beror på vad du vill få ut av London. Gillar man historia så finns det massor med museum och gillar man att känna av pulsen i staden så finns där massor av pubar och nattklubbar att besöka.

Men det finns en handfull med sevärdheter som tilltalar de allra flesta. Det är väl främst några av dessa jag kommer att gå igenom på denna sida. Om du vill fördjupa dig fler turistattraktioner så finns det bra information här.

 

Big Ben

Big ben är på pappret egentligen en ganska tråkig sevärdheter för du kan inte se den utan bara höra den vid speciella klockslag. Big Ben är slagklockan som sitter inne i klocktornet Elisabeth Tower som i sin tur är en del av Westminsterpalatset. Men den är pass känd och klocktornet har fått en sådan prägel att nästan alla vill besöka den.

Westminsterpalatset i sig är också mäktigt och tvärs över kanalen hittar du även Lodon Eye så du slår många flugor i en smäll här.

 

London Eye

Ett gigantiskt pariserhjul som ger fantastisk utsikt ut över London och kan absolut vara värt att betala för en tur. En normal tur tar ungefär en timme och kostar 20-25 pund har jag för mig. Det kan vara väl värt om vädret är fint då det bjuder på bra utsikt som sagt och möjligheten att ta många fina bilder.

 

Buckingham Palace

Buckingham Palace tyckte jag var intressant och jag besökte även detta vid rätt tid på sensommaren då man har möjlighet att gå guidad tur inne på slottet eftersom drottningen under denna tid inte bor där. Sevärdheten är väl värd att ta en titt på ändå men då blir det ingen visning innuti vilket är väldigt intressant och kul.

 

The Towern

Det gamla slottet som ligger i de östra delarna av centrala London utmed Themsen är väldigt trevligt att besöka också. Det hjälper helt klart om man har ett visst intresse för historia och arkitektur då detta är ett magnifikt bygge från Medeltiden.


Free homepage created with Beep.com website builder
 
The responsible person for the content of this web site is solely
the webmaster of this website, approachable via this form!